SAĞLIK
Giriş Tarihi : 27-02-2020 16:22   Güncelleme : 27-02-2020 16:22

SAĞLIK-SEN MERSİN ŞUBESİ BASIN AÇIKLAMASI

SAĞLIK-SEN MERSİN ŞUBESİ BASIN AÇIKLAMASI

Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Hasan Özer, 2. Basamak Sağlık kuruluşlarında döner sermaye ödemelerinin Bakanlığın belirttiği %46 tavan oranlarından ödenmeye devam etmesi gerektiğine dikkat çekerek, ‘’Sendikamızın Danıştayda kazandığı dava neticesinde, Sağlık Bakanlığı tarafından, yüzde 46 olarak belirlenen ve Ocak ayında tavandan dağıtılan döner sermaye oranı diğer aylarda da uygulanmaya devam etmelidir ’’ dedi.

 

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Hasan Özer, Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü Ek Ödeme Daire Başkanlığınca resmi sitesinden yapılan bilgilendirmede belirtilen döner sermaye oranlarına dikkat çekti. "Döner Sermaye Komisyon Kararı ve ekinde sunulan şablon gereği, Ocak 2020 döneminden başlamak üzere, dağıtılacak döner sermaye ödemelerinin yüzde 39’dan yüzde 46’ya çıkarılması ve bahse konu ödentilerden kesilecek hazine payı oranının yüzde 15’den yüzde 1’e düşürülmesi yönünde duyuruda bulunulmuştur’’ diyen Başkan Özer; “Bu karar sağlık emekçileri için son derece önemli bir düzenleme olup, döner sermaye gelirlerinde bir nebze olsun artış sağlamıştır’’ dedi.

 

‘’Mersin’de Bakanlığın Belirlediği 1. Basamak Oranlarıda gözden geçirilmelidir” diyen Şube Başkanı Özer; “1. Basamaktaki oranlarında ilimiz gerçeklerine uygun olarak, arttırılması gerektiğini “ söyledi.

 

Mersin ilinde döner sermaye tavan oranlarının tüm aylarda uygulanması gerektiğini belirten Sağlık-Sen Mersin Şube Başkanı Özer, “İlimiz nezdindeki kurumlarda bahse konu dönemlere ilişkin belirtilen kararın aksine döner sermaye oranını belirlenmesi durumunda karara şerh koyacağız.Bu itibarla, ilgide belirtilen karar ve ekli şablon gereği, bir çok ilde yüzde 46 olarak uygulanan oranın ilimiz nezdindeki tüm kurumlarda da uygulanmasını, şayet bu yönde karar alınmadığı taktirde döner sermaye komisyon toplantısına katılan temsilcilerimiz tarafından Bakanlığın bahse konu kararına atıfta bulunarak muhalefet şerhi düşüleceğinin bilinmesini istiyoruz “diye konuştu.

 

Mersin İl sağlık Müdürlüğüne Sesleniyoruz;

 

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü’ne çağrıda bulunan Başkan Özer, “Bakanlığın kesin talimatına rağmen sağlık çalışanlarının mağduriyetine sebebiyet verilmesi durumunda, Bakanlık aleyhine hükmedilecek yargılama giderleri ve vekalet ücretleri nedeniyle kamu zararına da sebebiyet verileceğini İl Sağlık Müdürlüğüne bir kez daha hatırlatıyor ve buradan sesleniyoruz,  Sağlık Bakanlığının öngördüğü döner sermaye tavan oranlarını uygulamaya devam etmelidir ’’ dedi.

Süleyman TaşSüleyman Taş