YEREL
Giriş Tarihi : 13-01-2020 16:42   Güncelleme : 13-01-2020 16:42

“BAŞKAN DEDE GÜLTAK”

Akdeniz Belediyesi’nin başlattığı “Hoş Geldin Bebek” projesi yoğun ilgi altında devam ediyor

“BAŞKAN DEDE GÜLTAK”

Başkan Gültak; 11 yılın ardından çocuk sahibi olan Duygu ve Aykut Pırlak çiftini ziyaret etti, mutluluklarına ortak oldu. Pırlak Çifti de; “Çocuğumuzun bir tane daha dedesi oldu’ dediler; mutluluklarını paylaşan Gültak’a teşekkür ettiler.

Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak; Mersin’de bir ilk olan “Hoş Geldin Bebek” projesi ile ailelerin gönlüne dokunmaya, yeni bebek sahibi olan anne ve babaların heyecanını paylaşmaya devam ediyor. Bu yılın başında hayata geçen örnek sosyal proje sayesinde, sadece iki hafta içinde 30 aileye ulaşıldı, mutluluklarına ortak olundu.

Başkan Gültak, 11 yılın ardından gelen mucizenin mutluluğunu paylaştı

Başkan Gültak da bebek sahibi olan aileleri yer yer ziyaret ediyor, anne-babaların sevinç ve heyecanına ortak oluyor. Başkan Gültak, son olarak; gördükleri tedavi sonucu, evliliklerinin üzerinden geçen 11 yılın ardından ilk kez çocuk sahibi olan Duygu ve Aykut Pırlak çiftini, Huzurkent’te bulunan evlerinde ziyaret etti.

 “Bebeğimizin ikinci bir dedesi daha oldu”

Ailenin; ‘Sadullah İlker’ adını verdiği henüz 12 günlük minik bebeği, “Arkadaş, dünyaya hoş geldin” diyerek selamlayan Başkan Gültak, ardından bebeği kucağına aldı ve bir süre sevdi. Başkan Gültak’ın, en mutlu anlarında kendilerini ziyareti ve Hoş Geldin Bebek Projesi’nden duydukları memnuniyeti dile getiren Pırlak çifti de; “Çocuğumuzun bir tane daha dedesi oldu” cümlesiyle, Başkan Gültak’a teşekkürlerini dile getirdi.

Yağıştan zarar gören ailenin minik üyesine de ziyaret

Başkan Gültak; Özgürlük Mahallesi’nde aşırı yağışlardan zarar gören evleri ziyareti sırasında da henüz 2 aylık bebekleri olan Çalar Ailesi’ne uğradı. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne talimat veren Başkan Gültak, aileye "Hoş Geldin Bebek" ziyareti yapılması talimatını verdi. Bunun üzerine ekip; ailenin kapısını çalarak Namık bebeği ziyaret ettiler ve çantasını teslim ettiler.

Çantada neler var?

“Hoş Geldin Bebek” projesi sayesinde yeni bebek sahibi olan aileler; Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nde görevli psikolog, sosyolog ve ilahiyatçıdan oluşan Rehberlik ve Danışma Merkezi ekibi tarafından evlerinde ziyaret ediliyor. Ailelere hediye edilen çantada; bebek bezinden biberona, şampuandan ateş ölçere kadar birçok ürün yer alırken; ebeveynlere; çocuk bakımı, beslenmesi ve uyku düzeni konularında da uzmanlarca bilgiler aktarıyor. Projeden faydalanmak isteyen ailelerin, yaşadıkları mahallenin muhtarlığına müracaat etmesi gerekiyor.

Süleyman TaşSüleyman Taş