YEREL
Giriş Tarihi : 11-01-2020 10:58   Güncelleme : 11-01-2020 10:58

YENİŞEHİR SÖYLEŞİLERİ BAŞLADI

YENİŞEHİR SÖYLEŞİLERİ BAŞLADI
Yenişehir Belediyesi, hayata geçirdiği ‘ Yenişehir Söyleşileri’ kapsamında Türk- İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı ve Londra şehri Alderman’ı Emma Edhem’i Mersinlilerle buluşturdu. Yenişehir Söyleşileri’nin ilkine Mersinliler yoğun ilgi gösterdi.
 
Yenişehir Belediyesi, alanında uzmanlaşmış ve uluslararası anlamda başarı yakalamış isimleri ‘Yenişehir Söyleşileri’ adı altında Mersin’e getirmeye başladı.  Bu anlamda İngiltere'de üst düzey  görevlerde bulunan Emma Edhem ‘Yenişehir Söyleşileri’nin ilk konuğu oldu.
 
"Biz kısmetin ayağımıza gelmesini beklemeden çalışıyoruz"
 
Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen söyleşiye CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan ile Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve temsilcileri ile birlikte çok sayıda kişi katıldı. Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, söyleşinin açılış konuşmasını yaptı. Başkan Özyiğit,  belediyelerin, sosyal, kültürel ve klasik belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra belediyelerin istihdam alanları üretmesinin gerekliliğine vurgu yaptı. Yenişehir Belediyesi olarak Yenişehir halkının ürettiği ürünler için pazar alanları oluşturmayı hedeflediklerini söyleyen Başkan Özyiğit, “Güzel bir Yenişehir için yapacak daha çok işimiz var.  Biz kısmetin ayağımıza gelmesini beklemeden çalışıyoruz. Yaşam alanlarımızı yenilemeli ve kentlerimizi daha da yaşanılabilir hale getirmemiz gerekiyor. Bütün bunlar için dünya ile iletişim halinde olmalıyız. Kurulacak ilişkilerle katma değer sağlayacak çalışmalar yapmalıyız.  Belediyeler de bu konularda istihdam alanları oluşturmalıdır. Vatandaşlarımızın ürettiği ürünleri doğru bir şekilde pazar alanlarına ulaştırmamız gerekiyor belediyelerin bir görevi de bu olmalı. Biz bu konuda oturan değil, ilişki ve iletişim ortaya koyan bir yaklaşım içerisindeyiz. Bizi kırmayarak kilometrelerce öteden gelen ve bizi onurlandıran Sayın Emma Edhem'e teşekkür ediyorum. Yenişehir Söyleşileri bu şekilde başlamış oldu kentimize hayırlı olsun.” şeklinde konuştu.
 
"Organizasyonu Mersin’e kazandıran Başkan Abdullah Özyiğit’e  teşekkür ediyorum"
 
Söyleşide konuşan MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan ise böyle bir organizasyonu Mersin'e kazandırdığı için Başkan Abdullah Özyiğit'e teşekkür ettiğini ifade ederek şunları söyledi:  "İngiltere’den buralara kadar gelen Sayın Emma Edhem’e ve bu organizasyonu Mersin’e kazandıran Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit’e  teşekkür ediyorum. Belediyeleri bugüne kadar hep sosyal, toplumsal ve hizmet içerikli işlerle biliyorduk ama belediyeler artık iş hayatıyla ilgili projeleri de hayata geçirmeye başladılar.  Bu sevindirici, kentimizi biz her açıdan kalkındıralım. Belediyelerimizin iş hayatına yönelik projeler geliştirmelerini çok önemli buluyorum."
 
"Her şehir kendi dinamikleriyle kendini ön plana çıkarabilmelidir"
 
Yeni çağın kentlerin çağı olduğunu ve kentlerin kendini ön plana çıkarmak için çalışmalar yapması gerektiğini belirten Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Adil Aktay, "Bugün Mersin için çok önemli bir söyleşi dizisi başlıyor. Mersin’de bunu başlatan Yenişehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Çağımızda küreselleşme ve yerelleşme ile birlikte ortaya kendi özellikledir ile ön plana çıkan kentler oluşuyor.  Bu çağ kentlerin çağı, kentlerimizin özelliklerini öne çıkarmak lazım. Bu anlamda Yenişehir Söyleşileri'ni değerli buluyoruz.  Söyleşilerin devamı gelecek ve umuyorum ki  bütün ülkeyi etkileyecek bu şekilde her şehir kendi dinamikleriyle kendini ön plana çıkarabilmelidir" dedi.
 
Edhem " Diyaloğun henüz başındayız, Mersin için elimden geleni yapacağım"
 
Açılış konuşmalarının ardından başlayan söyleşide konuşan Emma Edhem, Mersin'in ekonomik ve turistik anlamda büyük bir potansiyele sahip olduğunu ve Mersin ile aralarında başlayan diyalog sayesinde önemli işlere imza atabileceklerini söyledi.  İngiltere'de Mersin'den yapılacak her türlü çalışmaya destek vereceklerini kaydeden Edhem, "Çok nazik bir davetle Sayın Abdullah Özyiğit sayesinde buradayım. Daha önce İstanbul dışında bir yere davet edilmedik oysa gördük ki Mersin de varmış. Aramızda oluşan bu bağ ile artık güzel işler yapabileceğiz. Belediye Başkanı Abdullah Bey Mersin'e geldiğim de şehrin önemli eserlerini ziyaret etmemi istedi ben de  yaptığım gezilerde çok etkilendim. Bunlar sizin için sıradan hale gelmiş olabilir, ama ben çok etkileyici yaşamlara rastladım. Ve artık Başkanınız da biliyor ki yardımımı istediğiniz de daima elimden geleni yapacağım. Bu diyalogun daha başındayız, ileri görüşlü bir belediye başkanınız var.  Mersin şüphesiz çok önemli bir  şehir. Güçlü ekonomisi ile Mersin,  Türkiye’nin kalkınmasında etkin ve küçümsenmemesi gereken bir şehir.  Mersin en büyük avantajlarından  biri Türkiye'nin en büyük limanına sahip olması. Ayrıca stratejik bir öneme sahip Türkiye ile İngiltere arasından rol oynayacaktır. Su üzerinden daha fazla ticaret yapılması kenti daha da geliştirebilir. Mersin’in en büyük özeliği sadece limanı değil Doğu Akdeniz'de en uzun sahil şeridine sahip olması ve turistik alanlarıyla Mersin ekonomik alanda gerçek bir atılım yapabilir. Gördüm ki Mersin Akdeniz oyunlarına ev sahipliği yapmış. Mersin katılımcıların dikkatini çekmiş. Bu da farkındalık yaratıyor ve bu da ekonomiyi geliştiriyor. Kentiniz turistleri de cezbedecek bir noktaya getirilmelidir. Mersin Yenişehir’e baktığımızda olağanüstü potansiyeli beni çok etkiledi. Kentsel dönüşüm süreçleri doğru yapılırsa ekonomi üzerinde büyük bir artı sunar." ifadelerini kullandı.
 
Konuşmaların ardından Başkan Abdullah Özyiğit, ve Emma Edhem katılımcıların sorularını yanıtladı. Söyleşi sonunda Başkan Özyiğit, Emma Edhem ve Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Genel Müdürü Yavuz Sökmen'e teşekkür plaketi verdi.
Süleyman TaşSüleyman Taş