KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 04-01-2020 11:47   Güncelleme : 04-01-2020 11:47

BEKÇİ MURTAZA SEYİRCİYLE BULUŞTU

BEKÇİ MURTAZA SEYİRCİYLE BULUŞTU

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları, yeni sezonun ikinci oyunu olarak “Murtaza”yı sahneledi. Türk edebiyatının başyapıtlarından birisi olan, Orhan Kemal’in aynı adlı romanından sahneye uyarlanan Murtaza’yı, kalabalık bir seyirci topluluğu izledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları oyuncuları, yeni sezonun ikinci oyunu olarak “Murtaza”yı sahneledi.

Türk edebiyatının başyapıtlarından birisi olan Murtaza’yı, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ahmet Müfit Bayram, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, çok sayıda daire başkanı ile kalabalık bir seyirci topluluğu izledi.

Eserlerinde yaşamın içinden kahramanlar seçen Orhan Kemal’in aynı adlı romanından sahneye uyarlanan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Aksoy’un yönettiği oyun, görev aşkıyla yanan ve disiplinli bir mahalle bekçisi olan Murtaza’nın bu karakterini mizahi bir dille anlatırken, disiplin olayını abartarak, kızının ölümüne sebep olması trajedisiyle son buluyor.

Oyunun sonunda sahneye gelerek oyuncuları kutlayan Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Fatma Yanık, “Başkanımız Sayın Vahap Seçer’in kültüre ve sanata verdiği önem ve değer çerçevesinde Şehir Tiyatroları oyuncularımız, yeni sezonun ikinci oyunu olan Murtaza’yı sahnelediler. Mersin’de her alanda kendisini hissettiren değişim ve gelişim, kültürel ve sanatsal konularda da yerini bulmaya başlamıştır. Bundan sonraki süreçte de bu etkinliklerimiz, Mersinli sanatseverlerin beklentilerine paralel olarak artarak devam edecektir” dedi. Yanık, oyunun Genel Sanat Yönetmeni Ahmet Aksoy’a çiçek takdim etti. 

Süleyman TaşSüleyman Taş