ERDEMLİ
Giriş Tarihi : 20-11-2022 21:14   Güncelleme : 20-11-2022 21:18

Erdemlide en meşhur tarihi sorun çözülüyor  

Her ortamda konuşulan, ülke gündemi haline gelen ve otogarız ilçe esprilerine konu olan, yarışma programlarında soru olarak yer alan Erdemlinin otogar sorunu çözüldü.

Erdemlide en meşhur tarihi sorun çözülüyor  

Yıllarca çözülecek denilen ama sonunda hep bir muammaya dönen şehirler arası otobüs terminali sorununa Erdemli belediye başkanı Mükerrem Tollu son noktayı koydu. Hem merkezde hem de kırsal mahallelerde yenilikçi ve ihtiyaç odaklı projeler ve hizmet üreten belediye başkanı Mükerrem Tollu, geçmişten günümüze sorun yumağı haline gelen ve bir türlü çözülemeyen otogar sorununu çözmek için elini taşın altına koyarak kolları sıvadı.

 

Şimdiye kadar yolcuların şehirler arası otobüslere ana yol kenarında inip binmesinden dolayı sık sık sorunların ve zaman zamanda kazaların yaşandığı şehirler arası ulaşım sorunu ETKAM ( Erdemli Turizm Karşılama merkezi ile  sorun çok yakın zamanda çözülmüş olacak.

Erdemli Belediyesi bu projeyle Erdemli tarihi sorunu çözülüyor.   Köylü ile kentlinin, yerli ile turistin kaynaşmasına vesile olacak olan ETKAM ( Erdemli Turizm karşılama merkezi) nin Temeli  Erdemli belediye başkanı Mükerrem Tollu’nun girişimleri ile atıldı ve 2022 yılı sonunda hizmete girecek. 

2022 yıl sonunda hizmete girecek olan ETKAM projesi modern mimari ile inşa edilecek ve yolcuların her türlü ihtiyaçlarını konforunu karşılayacak şekilde tasarlanıyor.

İçerisinde yolcu indirme bindirme yerleri, satış ofisleri, halkla iletişim noktası, yöresel ürünlerin pazarlanacağı alanları, kafeteryası ve dinlenme yerleri ile yerli ve yabancı yolcular artık daha konforlu ve kurumsal bir karşılama alanına kavuşuyor. 

Erdemli merkez aynı zamanda mahalle ve köy dolmuşlarının ilk hareket noktası olacağından dolayı ilçe dışından gelen yolcu ve ziyaretçilerin şehir içi ulaşımını kolaylaştıracak.

Erdemlinin turizmine ve ulaşımına çözüm olacak “ETKAM” projesini duyan ve çalışmaların hızlı bir şekilde başladığını gören Erdemli halkı, projeden mutluluk duyarken Mükerrem Tollu için adam söz verdimi yapıyor yorumunu yapıyor. Toplumun ortak görüşü Erdemlide hizmete tam gaz devam eden, Erdemliyi hizmette ilmek ilmek işleyen Erdemli Belediye başkanı Mükerrem Tollu’ya olan güven memnuniyetlerini dile getiriyorlar.

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem