EĞİTİM
Giriş Tarihi : 18-06-2019 10:01   Güncelleme : 18-06-2019 10:01

MERSİN'DEN AVRUPAYA SAĞLIK SEFERBERLİGİ

Günümüzde yediden yetmişe en çok ihtiyaç duyduğumuz sağlık ve sağlık alanında yapılan çalışmalar. Toroslar Şifa Hatun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi bilgi ve beceri bakımından tam eğitimli sağlık personeli yetiştirmek için çalışmalarına devam ediyor.

MERSİN'DEN AVRUPAYA SAĞLIK SEFERBERLİGİ

Toroslar Şifa Hatun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi  öğrencilerini eğitmek amacı ile Avrupa da da projelerle eğitim sağlıyor.

PİLATES PROJESİ İLE AVRUPADA STAJ YAPTILAR

Mersin'in Toroslar ilçesinde yer alan Toroslar Şifa Hatun Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi 'nin yazıp yürüttüğü "Ebelere Yönelik Klinik Pilates Projesiyle" ebelik bölümü öğretmen ve öğrencileri Avrupa'da kapsamlı bir staj faaliyetini tamamladılar. Okulda eğitim gören 21 öğrenci, 3 refakatçi öğretmen eşliğinde İsveç ve Romanya'nın saygın eğitim kuruluşlarıyla ortaklaşa organize edilen klinik pilates stajında yer aldılar. Proje katılımcılarının üç ayrı grup şeklinde yer aldığı faaliyetlerin her biri 14 gün sürdü ve öğrenci ile öğretmenler yoğun bir staj programının ardından ülkeye geri döndüler.

ÖĞRENCİLER SITAJDA ÖĞRENDİKLERİ KLİNİK PLATES UYGULAMASINI ÜLKE DÜZEYİNDE YAYGINLAŞTIRMA HEDEFİNDELER

Proje sayesinde ebelik eğitimindeki uygulama eksikliklerinin başında gelen ve ilave bir tedavi yöntemi olan klinik pilates faaliyetlerini tam bir şekilde öğrenen öğretmen ve öğrenciler, sağlıklı anne-bebek ile sağlıklı toplum yaratmak için kolları sıvadı. Öğrendikleri klinik pilates uygulamalarını bölge ve ülke düzeyinde yaygınlaştırmayı hedefleyen okul yetkilileri, ayrıca sağlık politikaları ve sağlık eğitimi konusunda söz hakkı olabilecek kazanımlara da sahip oldular. Okul yetkilileri şimdi ise proje sonrasında elde ettikleri kazanımları Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ile ortak bir çalışmaya dökmek için hazırlıklara başladı.

 

Süleyman TaşSüleyman Taş