DÜNYA
Giriş Tarihi : 03-02-2018 10:42   Güncelleme : 03-02-2018 10:42

BU OTOSTOP ÇOCUĞUNU BİRİ DURDURSUN

Dinimizle ve diyanetle insanların inancı ile dalga geçen şarlatan Adnan Oktar' dur diyecek bir babayiğit aranıyor.

BU OTOSTOP ÇOCUĞUNU BİRİ DURDURSUN

Adnan Oktar'ın dini içerikli olduğunu iddia ettiği programları için Diyanet İşleri Başkanlığı ve RTÜK'e vatandaşlardan çok sayıda şikayet iletildi. Adnan Oktar'ın "İslam dinini ve toplumu rencide edici yayınlar yaptığını, Türk halkının ahlaki, İslami değerlerini aşırı derecede bozduğunu" belirten vatandaşlar, bu yayınların durdurulması talebinde bulundu. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın vatandaşlardan gelen şikayetleri ilettiği RTÜK, Oktar'ın program yaptığı kanal ile ilgili inceleme yürütüyor.

Son dönemde vatandaşlardan Oktar'ın yaptığı yayınlara ilişkin Diyanet İşleri Başkanlığına gelen şikayetlerde, tepki çeken yayınların durdurulması istendi. Vatandaşların, şikayetlerinde, genel olarak Adnan Oktar'ın İslam dinini ve toplumu rencide edici yayınlar yaptığı, Türk halkının ahlaki, İslami değerlerini aşırı derecede bozduğunu belirterek, topluma açık bir şekilde yapılan bu yayınların durdurulmasını talep ettiği öğrenildi. 

DİYANET İŞLERİ BAŞKANI: 'DENGESİ BOZULMUŞ BİR İNSAN'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, bir süre önce gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, Oktar'a yönelik tepkisini dile getirmişti. "Bu kişi vaktiyle Yahudilik, masonluk kitabını hazırlayan bir grubun başındaydı. O kişi şimdi kendisi mason olduğunu söylüyor. Tamamen akli dengesi herhalde bozulmuş. Yahudi ve masonlara hakaretten ceza aldı, şimdi öyle. Cezaevinde yatış sebeplerinden birisi de Atatürk’e hakarettir. Ben çok iyi biliyorum, Atatürk’e hakaretten cezaevinde kaldı ama şimdi en büyük Atatürkçü olarak kendisini söylüyor. Yani dengesi bozulmuş bir insan. Biz bunun doğru olmadığını her vesileyle söylüyoruz ama o televizyonu kapatma yetkisi Diyanet İşleri Başkanlığında değil ki. Yetki kimdeyse onun kapatması lazım. Böyle bir şey olabilir mi? Yani 'inşallahlar, maşallahlar' havada uçuşuyor, işte dini birtakım referanslar ve orada dansöz oynatıyorsun. Böyle bir şey olabilir mi?"

Süleyman TaşSüleyman Taş