YAŞAM
Giriş Tarihi : 04-04-2019 08:26   Güncelleme : 04-04-2019 08:26

Bisikletli kadınlar Mersin’de buluşuyor!

Hayatın her alanında bisiklete binmenin mümkün olduğunu göstermeyi amaçlayan Bisikletli Kadın İnisiyatifi, “Benim Bisikletim, Benim Şehrim” temasıyla düzenlediği etkinlik dizisinin ikincisini 06-07 Nisan’da Kültürhane’degerçekleştirecek. Mersin’de bisiklet süren ya da sürmek isteyen tüm kadınların davetli olduğu buluşmada, kadınlar kendi hikayelerini paylaşacak ve 06 Nisan’da 20 km’lik bir şehir içi sürüş düzenleyecek.

Bisikletli kadınlar Mersin’de buluşuyor!

 

Bisikletli Kadın İnisiyatifi (BKİ) 2015 yılında, gündelik hayatında bisiklet kullanan, bazen işe giderken, bazen çocuğunu okula bırakırken bisiklet süren 7 kadın tarafından kuruldu. Bisikletli olan ve bisikletli olmak isteyen kadınlar arasında bir dayanışma ortamı yaratmayı, kadınlara cesaret vermeyi, Türkiye’de gündelik hayatlarında bisiklete binen kadın sayısını arttırmayı ve bisiklet dünyasındaki kadınları görünür kılarak daha çok kadına ulaşmayı amaçlıyor. Erkek egemen bisiklet dünyasında kadınların görünür ve öncü olması için çalışmalar yapıyor. Şimdi, topluluğun bu amaçla bir araya gelen ve sadece kadınlardan oluşan 6.000’nin üzerinde üyesi bulunuyor.

Facebook Topluluk Liderleri Programına “Bisikletli Kadın İnisiyatifi” seçildi.

Bisikletli Kadın İnisiyatifi, 2017 yılında Facebook Topluluk Liderleri Programına Avrupa’dan katılan 150 grup arasından seçilerek Londra’daki Avrupa Topluluk Liderleri Zirvesi’nde (CommunitiesSummit Europe) sahne aldı ve programa seçilerek destek almaya hak kazandı.

BKİ, Facebook Topluluk Liderleri Programından aldığı destekle,Türkiye’nin 7 bölgesinden seçilen şehirlerde düzenleyecekleri etkinliklerde“benim şehrim, benim bisikletim” diyen kadınlarla bir araya gelecek ve bisikletli kadınların hikayelerini dinleyerek, nasıl başardıklarını paylaşacaklar.Günlük hayatta kadınların bisiklet kullanmalarının önündeki engelleri kaldırmanın çözüm yollarını arayarak, daha çok kadının bisikletli yaşamla tanışmasını sağlayacaklar.

Benim Bisikletim Benim Şehrim “Mersin”

Bisikletli Kadın İnisiyatifi Kurucu Üyesi Zeynep Araboğlu, “Topluluğumuz kurulduğundan beri ilk kez farklı bir şehirde etkinlik yapacağız. Mersinli kadınlarla buluşmak bizim için çok heyecan verici. Mersin’in, kadınların trafikte ve günlük hayatta bisiklet sürmeleri için oldukça elverişli bir kent olduğunu düşünüyorum. 6 Nisan Cumartesi günü etkinliğe katılan kadınlarla birlikte kent içinde 20km'lik rotada bisiklet süreceğiz. 7 Nisan Pazar günü ise Kültürhane'dehikayelerimizi birbirimizle paylaşarak, bisiklete yeni başlayanlara destek olacak ve başlamak isteyenlere aramıza katılmak için gereken cesareti vereceğiz. Etkinlikler bisiklet kullanan ve kullanmaya başlamak isteyen tüm kadınlara açıktır. Mersin’de yaşayan tüm kadınları bekliyoruz” dedi.

Mersin Beyaz GündemMersin Beyaz Gündem