24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

İş insanı Ak Parti Erdemli belediye başkan aday adayı Serdal Kaya 24 kasım öğretmenler günü mesajı yayınladı. Serdal Kaya Mesajında.

DİĞER - 6 yıl önce

24 Kasım, Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verilişi nedeniyle 1981 yılından itibaren her yıl “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır.

 

Öğretmenlik, gücünü sevgiden alan, dünyanın en kutsal ve en saygın mesleğidir. Bu onurlu mesleğin malzemesi insandır. Dolayısıyla hemen her mesleğin toplumdaki bireylere kazandırılması da öğretmenlik sayesinde olmaktadır. Öğretmen; bir çocuk için, anne kadar sıcak ve şefkatli, baba kadar güvenilir ve koruyandır. Dünya için, karanlıkların sönmeyen ışığı, cehaletle savaşın en keskin kılıcıdır.

 

Mustafa Kemal Atatürk’e göre, “Öğretmenden, eğiticiden yoksun bir millet; henüz millet adını almak kabiliyetini kazanmamıştır.” Büyük Önder, öğretmenlerin toplum hayatındaki önemini bu sözleriyle vurgularken öğretmenlere yine çok önemli vazifeler yüklemektedir. Çünkü bilmektedir ki, geleceğe yön verenler, eğitimcilerdir.

 

En zor şartlarda, Anadolu'nun en ücra köşesindeki insanımıza ulaşarak, eğitmeyi ve öğretmeyi bir ideal olarak benimseyip ülkemizi dünyada saygın bir konuma ulaştırma gayreti içerisinde olan öğretmenlerimize bu vesileyle bir kez daha sonsuz hürmet ve şükranlarımı sunuyorum.

 

Bu düşünce ve duygularla, başta Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ülkemizin bugün geldiği noktada büyük emeği geçmiş bütün eğitimcilerimizi saygı ve minnetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.

 

Günün Diğer Haberleri