BAŞKANDAN DAHA FAZLASI

Bir insan düşünün! az imkanlarla büyük umutlara ışık olan ; her kesimden herkese yardımcı olmaya çalışan dertlere çözüm ortağı olmaya olan , hiçbir şey yapamayacaksa bile güler yüzü ile çayını tatlısını ikram eden ekmeğini ziyaretine gelen herkesle paylaşan Demokrat Parti Erdemli ilçe başkanı Veli Gürgah.

GÜNCEL - 6 yıl önce

Zaten bizim insanımızın en büyük özelliği güler yüz görmek ve tatlı dille karşılanmak değil midir?  Demokrat Parti Erdemli ilçe başkanı Veli Gürgah da tam olarak bunu yapıyor. Türbe Caddesinde bulunan Seymen patiseri de. Her kesimden herkesin uğrayarak sıcak ve hoş bir sohbet ederken tavşan kanı çay içme imkanı bulduğu bir yer Veli Gürgah'ın işletmesi .

                Seymen Patiseri Erdemlide her kesimin bildiği  Koyuncu   ve Alata'daki kahvehanelerin tahtını sallamış durumda. Eskiden siyaset sohbetlerinin yapıldığı Koyuncu ve Alatadaki kahvelerin yerini aldığı ile kalmayan Seymen Patiseri 'nin ünü Ankara ya kadar uzanmış durumda. Ankarada siyasetle uğraşanlar Erdemlinin Çukurambarı diye anıyorlar Veli Gürgah başkanın mekanını.

                Siyaset  olarak Mersin Şartlarında Erdemli  Demokrat Partinin ilçe başkanı Veli Gürgah'ın çok etkisi olmayacağını düşünmeyin. Güçlü olan siyasi parti yetkililerine aradığında ulaşamayan ziyarete gittiğinde güler yüz görmeyen gariban insanımız bu eksikliği Veli başkanın mekanında atlatabiliyor. Veli başkan tanıdıkları  dostları aracılığı ile insanlarımızın sorunlarına çözüm bulmaya bulamazsa bile dertlerini dinlemeye çalışıyor.

                Demokrat Parti Erdemli İlçe başkanı Veli Gürgah çocukla çocuk gibi büyükle büyük gibi ilgilenen biri. Benimde bir kaç kez şahit olduğum güzel konu ise sabah erken gittiğimde bazı müşteriler geldiğinde bozuk parası olmadığında Veli Başkan '' sonra verirsin'' dediğinde müşteriler şaşırıyor. '' veremez unutursunda  canımız sağ olsun '' diyen bir esnaf Demokrat Parti İlçe başkanı Veli Gürgah. Ben hiç görmedim bir market zincirine gittiğiniz zaman bir kuruş paranız eksikse sonra verirsin yada helal  olsun dediklerini.

                Erdemlide düğün toplantı yada açılış olan bir yere gitseniz Veli Gürgah orada. yeni kurulan bir iş yeri yada yeni işe başlayan birine  gittiğinizde ya Veli başkanla karşılaşırsınız yada hayırlı olsun  çiçeği ile.

                Görüntüsü sade saf temiz kişiliğini kaybetmemiş tam bir Anadolu insanı Veli Gürgah. İşyeri Seymen Patiseri her kesime hitap eden temiz düzenli her bütçeye uygun gönül rahatlığı  ile alış veriş yapabileceğiniz dostlarınızı tatlı yiyelim tatlı konuşalım veya  bir dost çayı içelim diyerek gidebileceğiniz bir mekan.

                Siz daha gitmedinizse dürüst insan temiz siyasetçi güleryüzlü esnaf Demokrat Parti Erdemli İlçe başkanı Veli Gürgah'ın iş yeri Seymen Patiseride bir çay içerek farkı hissedin.

                Süleyman Taş Mersin Beyaz Gündem gazetesi

 

Günün Diğer Haberleri