İNTERNETTEN SATIŞLAR UCUZ MU?

Covid-19 salgınından sonra fiziki alışverişler yerini doğrudan satışlara yani ürünü sanal ortamda görerek sipariş ile almaya bıraktı.

MERSİN - 4 yıl önce

Zaten son yıllarda dünyada bu yönde bir trend yaşanıyordu. Covid-19 bunu çok hızlandırdı. İnternetten  alışveriş konusunu sahada araştırdım.Mağazalara gittim, fiziki olarak ürünü gördüm Fiyatına baktım. Hemen aynı firmanın internetten satış sayfasını inceledim ve fiyatın fiziki satışa göre daha PAHALI SATILDIĞINI KESİN OLARAK GÖZLEMLEDİM.

İstanbul’da bulunduğum için bu araştırmayı “suyun gözünde” yapma olanağım oldu. Bir çikolata fabrikasının fabrika mağazasına gittim.

                   ………………

16 kilo çikolata alacağım için fabrika satış mağazasına gitmem ekonomikti. Ürünün fiyatını

gördüm. Fabrikanın yakınlarında kargo şubesi olmayınca, çalışanlar buradan alma internetten al” uyarısını

yaptılar.

                       ……………….

100 liranın üzerinde alışverişe “kargo bedava”. Zaten alışverişim yüz liranın üzerinde olduğundan “Kargo bedavaya” giriyordu ama mağaza satış fiyatından, internet satışı daha PAHALI çıktı karşıma. Ve kuşkusuz DAHA PAHALIYA ALDIM.

                   ………………….

Türkiye’de ünlü bir ayakkabı firmasının satış mağazasına gittim. Erkek kışlık ayakkabıların mağaza fiyatlarını gördüm ve hemen aynı firmanın internetten satış sitesini açtım. Aynı kodlu ayakkabıyı buldum ve fiyatının internette DAHA PAHALI OLDUĞUNU gördüm. Çünkü, kargo bedava olduğu için aslında kargo ücretini fiyata eklemişler.

                     ………………….

Yine bir bilgisayar markasının  İstinye Park AVM’deki Türkiye Satış mağazasına gittim.Örnek olarak bir Dizüstü bilgisayarın fiziki fiyatıyla aynı kotlu ürünün İnternetten satış fiyatlarını karşılaştırdım. Aynı kotlu bilgisayarın  mağazada daha UCUZ OLDUĞUNU görünce, anladım ki KARGO ÜCRETİNİ ÜRÜNÜN SATIŞ FİYATINA EKLİYORLAR.

                  ……………………

Lokantacılar ve yiyecek satıcılarının evlere internetten satış yapan kurye şirketlerine paketi dükkanda satış fiyatına göre daha yüksek verdiklerini zaten biliyoruz. Çünkü, bu kurye şirketleri en az yüzde 12 komisyon ile çalışıyorlar. Örneğin, lokantada 10 lira olan bir paket servis, internetten en az 12 liraya satılmak zorunda ki, satıcısı kurye parasını cebinden vermesin.

Sonuç; EĞER, SERİ SONU VE DEFOLU ÜRÜNLER DEĞİLSE, MAĞAZA SATIŞ FİYATI INTERNETTEN SATIŞ FİYATINDAN MUTLAKA PAHALIDIR. KARGO BEDAVA DİYE FİZİKİ SATIŞ YERİNE INTERNETTEN SATIŞA DAHA ÇOK PARA ÖDEMEMİZE GEREK YOK.

Günün Diğer Haberleri