EĞİTEN ÜRETEN DÖNÜŞTÜREN BELEDİYE ''ERDEMLİ BELEDİYESİ''

Erdemli Belediyesi sorumluluk görev alanında yürüttüğü çalışmalarla kentte yaşayan bütün bireylerin hayatının her alanına dokunuyor.

MERSİN - 4 yıl önce

Erdemli Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri Akdenizden Toros Dağlarının  eteklerine kadar her alanda Erdemli halkına  aralıksız ve istinasız 7/24 hizmetlerini sürdürüyor.

TARIMSAL  ATIKLARI DÖNÜŞTÜREN BELEDİYE

Erdemli halkının genel olarak geçim kaynağı tarım ve narenciye. Erdemli Belediyesi, çiftçilerin bahçe ve seralarında oluşan her nevi  tarımsal atıkları  toplayarak hem temiz çevre düzenine katkı sunuyor hem de  çiftçilerin  büyük  bir iş gücünden tasarruf etmelerini sağlıyor.Belediye elde ettiği kullanılmayacak atıkları üretim yapmakta olduğu çiçek serasına götürerek çiçek ve ağaç üretiminde gübre olarak kullanıyor. Bu yolla belediye çevre düzenlemesinde kullandığı ürünlerde tasarrufa gitmiş oluyor.

Erdemli Belediyesi ekiplerinin çiftçilikle geçimini sağlayan vatandaşlara   büyük bir yük ve maliyet getiren aynı zamanda çevrede görüntü kirliliği oluşturan bitki atıklarını ve budanan bahçe dallarını yerinde alıyor. Amacına uygun şekilde değerlendirerek vatandaşın hizmetine  geri sunuyor. Böylece ilçede yaşayan üreticilere Erdemli Belediyesi   büyük bir kolaylık sağlıyor.

ÜRETEN ÇALIŞAN İHTİYACI OLAN HER KESİMİN BELEDİYESİ

Mersin Erdemli'de alışılmış belediyecilik anlayışını yıkan eğiten üreten ve sosyal belediyecilik anlayışını ilçeye hakim kılan Erdemli Belediyesi Başkan Mükerrem Tollu öncülüğünde  hayatın her alanında üreten çiftçinin, esnafın , sosyal desteğe ihtiyacı olan her kesimin yanında yer alarak  yüzleri güldürüyor.

2020 yılında yaşama ya mecbur kaldığımız ve dünyayı etkileyen Korona Virüs pandemi sebebiyle dünyamızda temizlik  hijyen ve üretim hayati öneme sahip olduğunu yaşayarak öğrendik. 2009 yılından bu yana temizlik üretim ve hijyen  ve sosyal belediyecilik anlayışını getiren Başkan Tollunun yıllardır verdiği mücadeleyi günümüzde daha iyi anlamaktayız.

ÇALIŞAN ÜRETEN EĞİTEN BELEDİYE

Çalışan ve üreten bir Erdemli’nin önünde hiçbir engelin duramayacağını dikkat çeken Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu,  üretim politikalarına büyük önem verdiklerini vurguladı. Başkan Tollu, “ Biz,  Erdemli Belediyesi olarak sıfır rakımından iki bin beş yüz rakımına kadar hayatın her alanında üreten ekonomi politikalarını uyguluyoruz. Üreticimizin,  çiftçimizin önündeki bütün engelleri kaldırıyoruz. Onların taleplerine var gücümüzle yetişmeye çalışıyoruz. Bu, kimi zaman dijital dünyada yaptığımız çalışmalarla oluyor, kimi zaman ise bahçelerden çıkan dalları almaya kadar uzanıyor.  Biz diyoruz ki, üreten Erdemli’nin önünde hiçbir engel duramayacak” dedi.

BUDANAN NARENCİYE DALLARI VATANDAŞA ISINACAK YAKIT OLUYOR

Erdemli Belediyesi üretim yapan  çiftçilerden bedelsiz aldığı atıkların ,ihtiyaç sahibi vatandaşa yakıt olacak yuvaları ısıtacak olan kısmını  evlerdeki sobalara göre küçülterek Erdemlide yaşayan ihtiyaç sahiplerine ücretsiz  ulaştırıyor.İhtiyaç sahibi vatandaşlar mutluluklarını her zaman dile getirerek Başka Tolluya teşekkür ediyorlar.

ÜRETEN ÇİFTÇİDEN ATIK TOPLAMAK İÇİN HİÇ BİR ÜCRET ALINMIYOR

Erdemli Belediyesi narenciye ve sebze atıklarını toplarken  çiftçilerden hiç bir şekilde ücret talep etmiyor. Geri dönüştürerek ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdığı odunlardan da vatandaşlardan ücret istenmiyor.

Erdemlide site yönetimlerinin talepleri doğrultusunda Erdemli Belediyesi Sitelerden budanan atıkları yerinde cüzi bir ücret karşılığında alıyor. Bu atıkları da geri dönüştürerek vatandaşların hizmetine ücretsiz sunuyor.

Günün Diğer Haberleri