Debi Akademi Anasınıfı öğrencileri 27 Ekim tarihinde okul yönetimi ve öğretmenleri öncülüğünde "Geleneksel Debi Hasat" etkinliğini gerçekleştirdiler. Hasat alanına giderek zeytin topladılar, limon, mandalina ve bölgemizde yetiştirtilen diğer meyve ağaçlarını yakından gözlemlediler.
Dalından topladıkları meyvelerin tadına baktılar ve çevreyi, doğayı ve doğadaki diğer canlıları keşfettiler. Bu sayede Debi Akademi Anasınıfı öğrencileri bahçeden sofraya zeytinin yolculuğunu tüm aşamalarıyla öğrenip bu yolculuğa ortak oldular.
Debi Akademi Okul Öncesi öğretmenleri Zeynep Ceren Güzel Sapmaz ve Seda Gültekin “Okul Öncesi dönemde, gelişimsel özellikleri nedeniyle oldukça meraklı olan çocuklar onları çevreleyen dünya hakkında sorular sorarak ve araştırmalar yaparak çevreyi keşfetmeye çalışırlar. Çocukların bu özellikleri, çevre ile ilgili yeterli bilgi edinebilmelerine, olumlu tutum ve davranış geliştirebilmelerine temel oluşturur.
Çocuklar en erken yaşlardan başlayarak görebildiği, dokunabildiği, duyabildiği dolayısıyla duyularını kullanabildiği, merak ettiği, gözlemleyebildiği ve test edebildiği bir ortamda, çok daha hızlı ve aktif bir öğrenme gerçekleştirebilir. Sınıf dışındaki ortamlar bu anlamda öğrenme için büyük fırsatlar sunmaktadır. İlk yaşlardan itibaren çocuk ile doğa arasında ilişki kurulmalıdır, çünkü bu çocuğun bedeni, zihni ve ahlaki gelişimi için gereklidir.
Dolayısıyla doğa etkinlikleri yoluyla farkındalık ve sevgi geliştirilerek doğa bilincinin temeli oluşturulacak aynı zamanda çocuğun fiziksel, bilişsel, sosyal ve duygusal gelişimi desteklenecektir. Erken çocukluk dönemi doğa sevgisi ve doğa bilincinin kazandırılacağı kritik bir dönemdir.
Doğanın anlamı onunla etkileşim halindeyken öğrenilebilir. Bu dönemde sınıf ve okul dışında gerçekleştirilecek doğa eğitimi etkinlikleri, çocukların doğayı ve doğadaki çeşitliliği bir bağlam içinde, ilişkiler temelinde algılamalarını; farkındalık ve doğa sevgisi geliştirebilmelerini sağlayacaktır. Dolayısıyla çocuk için, uzaklarda bir yerlerde değil, tanıdığı, anladığı, deneyimlediği, kendisini bir parçası olarak algılayacağı doğa, hem bir öğrenme hem de yaşam alanına dönüşecektir” dedi.
Debi Akademi yönetimi ve öğretmenleri çocukları doğayla buluşturmanın ve doğayla bağ kurmalarını sağlamanın, hem eğitimcilerin hem de anne-babaların öncelikli hedefleri arasında yer alması gerektiğine inandıklarını; ancak o zaman öğrenmekten zevk alan, meraklı, araştırmacı, gözlem yapan, çözümler üretebilen, doğa ve diğer tüm zekâ alanlarını aktif bir şekilde kullanabilen, daha sağlıklı, yaratıcı, stressiz, mutlu, çevre ve doğaya önem veren çocuklar yetiştirebileceklerine olan inançlarını organize ettikleri "Geleneksel Debi Hasat" etkinliği ile göstermiş oldular.