GÖREV ŞEHİDİ ERDİNÇ ŞAHİN ''İSMİ YAŞATILMALI''

Dr Erdinç Şahin" adının Silifke de bir sağlık kuruluşunda yaşatılması sağlık camiası Mersin ve Silifke halkı olarak arzumuzdur''

Kategorilenmemiş - 4 yıl önce

Görev şehidi Dr. Erdinç Şahin için yetkililerden Halkın bir talebi var: '' Dr. Erdinç Şahin için  Mersin ve Silifkeliler olarak yapımı bitmek üzere olan eski Silifke devleti hastanesinin yerinde yapımı devam eden  Silifke Sağlık Kompleksine Dr Erdinç Şahin adının verilsin talebinde bulunuyoruz..Toplum beklentisi ise şu şekilde ön plana çıkıyor.

Dünyayı ve ülkemizi insan hayatını  tehdit eden  Korona virüs pandemi mücadelesinde  hayatını kaybeden Prof.Dr Cemil Taşçıoğlu nun adı Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesine verilirken, Dr Yavuz Kalaycı'nin adı da Eyüp Sultan Nişanca Aile Sağlığı Merkezine verildi.

Sağlık çalışanlarının ortak arzusu

İnsanlığı hayatını  ile tehdit Korona virüs pandemi mücadelesinde  hayatını kaybeden Dr.Erdinç Şahin in isminin yapımı bitmek üzere olan eski Silifke devleti hastanesi yerine yapılan sağlık kompleksine verilmesi tüm Mersin ve  Silifke halkı aynı zamanda  sağlık camiası olarak  gönül birliğimiz tamdır.

Sağlık çalışanları görüşü ise:

Dr Erdinç Şahin Mersin Şehir Eğitim ve Araştırma  Hastanesinde covid19 tedavisi görmekte iken 23 Nisan günü hayatını kaybetti. 25 Nisan Cumartesi günü birinci derece yakınları tarafından toprağa verildi.

Teşhis ve tedavisi sırasında Dr. Erdinç Şahin  escort PCR testi negatif olmasına rağmen tüm bulgular ve BT(bilgisayarlı tomografi)görüntüleri covid19 u işaret etmekteydi. Tedavisi de covid19 algoritmasina göre düzenlenip ilaç temini de bakanlığımiz tarafından yapıldı

Bilim kurulu üyesi Prof.Dr Alpay Azap arkadaşımizin vefatı ile ilgili "Muhtemelen tanı yazarken Sağlık birimindeki arkadaşların bir eksiği mi oldu bilemiyorum. Ama viral pnömoni yazmışlar. Kesin virüsü göstermediğimiz zamanda o da girilebilecek tanilardan birisi,covid 19 lu günlerden geçerken viral pnömoni  bizim için zaten covid 19  demek ve olası covid 19 olarak kabul edebiliriz.Türkiye de tanılara  dair sağlık çalışanları biraz daha özenli davransalar bu tartismalari da daha az yaşarız. Tanı kodlarını doğru girmek önümüzü görebilmemiz açısından çok önemli "demiştir.

Risk grubunda olmayan,herhangi bir kalp ve solunum sistemi hastalığı bulunmayan 50 yaşındaki Dr Erdinç Şahin i kaybetmemiz covid19 ile savastigimiz bu günlerde tüm camiamizi yas a boğmustur.

Sağlık bakanımız Fahrettin Koca'yi takdir ediyoruz. Sağlığın her basamağındaki arkadaşlarimiza da gönülden teşekkür ediyoruz.

Tüm tanıyanların sevgi ve sagıyı duyduğu görev şehidi  Doktor Erdinç Şahin  adının Silifke de yapımı bitmekte olan Sağlık Kompleksine verilmesi hususunda Mersin ve  Silifke halkı ve sağlık camiası olarak gönül birliğimiz tamdır ve tutkuludur.

Acımız bitmeyecek fakat adının sağlık kuruluşunda yaşatılması acımızı paylasmamızı sağlayacaktır...

Günün Diğer Haberleri