Adım adım Sonbahar geliyor

Değerli takipçilerimiz, yeni haftada hava sıcaklıkları mevsim normalleri seviyesinde seyredecek. Sahillerde gündüz en yüksek hava sıcaklıkları 25-27 derece aralığında gerçekleşecek. 

ERDEMLİ - 4 saat önce

 

Hafta sonuna girerken ise hava sıcaklıklarında 5-6 derecelik düşüşler yaşacağız. Böylece güz mevsimi kendini iyiyiden iyiye hissettirecek. 

Cumayı cumartesiye bağlayan gece 2000 rakım ve üstünde hafif ve orta kuvvette don riski söz konusu.

Yine aynı gece tarımsal üretimin yapıldığı; Toros, Gavuruçtuğu, Arslanköy ve çevrelerinde hava sıcaklıkları +1 dereceye, Hacıalanı Sarıaydın, Güneyli ve çevrelerinde ise hava sıcaklıkları sabaha karşı +3 dereceye kadar düşmesini tahmin etmekteyiz. 

Pazartesi günü yerel görülecek ufak tefek geçişler dışında işleri aksatacak bir yağış beklemiyoruz. 

Salı, çarşamba ve perşembe günleri öğden sonraları çoğunlukla yaylar ve ort elesinler olmak üzere kısa süreli yağışlar görülmesini tahmin ediyoruz. 

Rüzgar geceleri kuzeyli gündüzleri güneyli yönlerden hafif ve orta (10-20 km/s) kuvvette esecek.

Ancak perşembe ve cuma günleri Erdemli’nin batı mahalleri, Gülnar ve Silifke çevrelerinde zaman zaman kuvvetli ( 25-40 km/s) esmesini tahmin ediyoruz. 

Atmosferde kararsızlık oldukça fazla olduğu için gelişmeler oldukça günlük güncellemeler yapmaya çalışacağız. 

Atmosferik verileri incelediğimizde ise orta vadede kallavi bir yağışlı sistem 

söz konusu değil maalesef.

TC Anayasası madde 56. “Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek Devletin ve vatandaşların ödevidir.

Mutlu haftalar.

Günün Diğer Haberleri