Deprem Afetinde Erdemli Belediyesi Aralıksız Çalışıyor

Yaklaşık 3 dönemdir Erdemli Belediye başkanlığı görevini yürüten Mükerrem Tollu belediye ekibi deprem afetinde yaptığı sosyal çalışmalar ve yardımların zamanında afet bölgesine ulaşımında göz doldurdu.

ERDEMLİ - 2 yıl önce

Başkan Mükerrem  Tollu ve Belediye personeli halkla omuz omuza vererek ilk günden bugüne durmadan dinlenmeden doğa üstü bir gayretle vatandaşların hizmetine koşturuyor.

 

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.4 büyüklüğündeki ilk depremin ardından, hızlı bir şekilde organize olarak 1000 kişilik ekibi ve 250 aracıyla deprem bölgesi Hatay’a ilk ulaşan ekiplerden biri Erdemli Belediyesi oldu. 

On ilimizi etkileyen ve büyük yıkıma denen olan depremin yaralarını sarmak için Tüm Türkiye seferber olurken, Erdemli Belediyesi 1000 kişilik yardım ekibiyle bölgede ve Erdemlide  on gün boyunca aralıksız çalışma yürüttü.

 Hem insani yaşam ihtiyaçlarının giderilmesi hem de en kaz altında kalan yaralıların kurtarılmasında görev alan Erdemli Belediyesi ekipleri büyük bir özveriyle çalışma yürüttüler. Erdemli halkının büyük bir dayanışma örneği sergilediği ve Erdemli Belediyesi aracılığı ile bölgeye yolladığı yardım malzemeleri ve tek bir zayiat vermeden belediye personeli tarafından depremzedelere ulaştırıldı.

Bir yandan da Deprem bölgesinden Erdemli ’ye gelen deprem zedelerin yemek ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak için  Erdemli Belediyesi aş evi personeli 7/24 esaslı çalışmaya başladı ve depremin ilk gününden bu yana deprem mağduru inşamıza  3 öğün yemek sıcak vermeye devam ediyor.

 

Ayrıca Erdemli Belediyesi Mobil mutfak ve Limon Çiçeği ekipleri  ile depremzedelerin kaldığı otel, motel ve misafirhanelere 3 öğün sıcak yemek ulaştırmaya devam ediyor.

 

Erdemli belediyesi tarafından turizm karşılama merkezi olarak inşa edilen ve yapımı  tamamlanan ETKAM ise açılmadan deprem toplanma merkezi ve deprem bölgesi yardım koordinasyon merkezi olarak hizmet verdi. Erdemli Halkının gayretleri ve Erdemli belediyesinin güçlü koordinasyonu ile yardımlar zayi edilmeden hızlı bir şekilde ihtiyaç bölgelerine ulaştırılıp tek tek dağıtımı yapıldı.

Erdemli Belediyesi Kurs Merkezleri deprem felaketinden etkilenen Erdemliye gelen  öğrencilere Başkan Mükerrem Tollu’nun talimatı ile kucak açarak deprem mağduru öğrencilere de hizmet veriyor.

Depremin ilk saatlerinde itibaren sahada yoğun ve özverili bir şekilde çalışma yürüten Erdemli belediye başkanı Mükerrem Tollu ve ekibine teşekkür ederiz.

Günün Diğer Haberleri