Başkan Tarhan’dan çiftçi kadınlara ‘Lüküs Hayat’ sürprizi

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Kadın Üretici Pazarı’nda bulunan çiftçi kadınlara sürpriz yaparak ‘Lüküs Hayat’ operasını izlemelerini sağladı. Üretici kadınlar, Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenen oyunu çok sevdiklerini ifade ettiler.

Kategorilenmemiş - 7 yıl önce

Mersin Devlet Opera ve Balesi’nde (MDOB) sahnelenen ‘Lüküs Hayat’ isimli oyunun sürpriz konukları vardı. Belediye tarafından sağlanan araçlarla MDOB’a gelen Kadın Üretici Pazarı’nda bulunan 10 çiftçi kadın, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın sürprizi ile farklı bir gün geçirme fırsatı buldular.

Ekrem Reşit Rey'in yazdığı, Cemal Reşit Rey'in bestelediği, Haldun Dormen'in yönettiği müzik yönetmenliğini Aytuğ Ülgen üstlendiği oyun üretici kadınlardan tam not aldı.

Türk toplumunun batı ile yüzleşmesi ve bu doğrultuda içine düştüğü gülünçlükleri sahneye taşıyan ‘Lüküs Hayat’ operetini zaman zaman kahkaha atarak izleyen kadınlar, bol bolda hatıra fotoğrafı çektirdiler.

 

BAŞKANIMIZ ÇOK BÜYÜK SÜRPRİZ YAPTI

Farklı ve unutulmaz bir gün geçirdiklerini ifade eden kadınlar Başkan Tarhan’a teşekkürlerini ilettiler.  Kırsal kesimde yaşadıkları için bu tür sosyal etkinliklerde yeterince yer alamadığını ifade eden kadınlar, “Kadın Üretici pazarları aracılığı ile biz kadınların büyük gelir sağlayan ve aynı zamanda sosyal olarak ta gelişmesi fırsatını sağlayan Mezitli Belediye Başkanımız Neşet Tarhan, bize böyle bir sürpriz yaptı. Çok güzel bir oyun ve çok farklı bir ortamda olma şansı yakaladık. Daha öncede farklı sanatsal ortamlara girme şansı yakalamıştık. Her zaman yanımızda olan ve biz kadınlara toplumda var olduğumuzu hissettiren Başkanımız Neşet Tarhan’a teşekkür ederiz” dediler.

 

KADINLAR EKONOMİK VE KÜLTÜREL GÜÇ KAZANIYOR

Türkiye’de hiçbir yerde olmayan Kadın Üretici Pazarı’nın asıl amacının kadınları ekonomik yönden var olduğumuzu en desteklerken, sosyal ve kültürel yönden de gelişmesini sağlamak, olarak belirlediklerinin altını çizen Başkan Tarhan ise, “Ekonomik özgürlüğünü kazanan kadınlarımız, daha fazla sosyal alanda yer buluyor sanatsal ve kültürel faaliyetlerde daha çok yer alıyorlar. Kırsal kesimde yaşayan bir kadınımıza Türkçe olan bir oyuna göndererek o ortamı görmelerini sağladık. Kırsal kesimde yaşayan kadınlarımızla kentte yaşayan kadınlarımızın kaynaşmasını sağlayan Kadın Üretici Pazarımızın ne denli doğru bir proje olduğunu bu yolla görmüş olduk. Daha önce başta Ankara Anıtkabir olmak üzere çok sayıda kültürel ve sosyal etkinliklere götürdüğümüz, ekonomik olarak artık daha talep eden bir yapıya kavuşan kadınlarımız, kültürel ve sosyal açıdan da büyük aşamalar kaydetmeye başlamışlardır” diye konuştu.

Günün Diğer Haberleri